Online kalandozás a budapesti múzeumokban

Újabb lehetőséget biztosít a művészetkedvelőknek a Szépművészeti, illetve a Ludwig Múzeum is. A színházi előadások mellett a múzeumok kiállításai és gyűjteményei is elérhetővé váltak az interneten. Sőt, nem csupán megtekinthetjük a különböző művészeti alkotásokat még információkat is megtudhatunk róluk illetve készítőikről.

A budapesti Szépművészeti Múzeum közleményéből kiderült, hogy a járványügyi helyzet miatt a Magyar Nemzeti Galéria, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum és a Vasarely Múzeum is határozatlan időre bezárnak.  Azonban a kényszerű szüneteltetés ellenére szeretnék, ha a látogatók ugyanúgy meg tudnák csodálni a különböző kiállításokat, így megosztják velük digitális tartalmaikat.

Virtuálisan bejárhatóvá tették a Magyar Nemzeti Galéria Változatok a realizmusra – Munkácsytól Mednyánszkyig című tárlatot az intézmény honlapján, ahol már a Remekművek az oktatásban című oldalt is megtekinthetik az érdeklődők.

A virtuális kiállítás során nem csak gyönyörködni tudunk a különböző remekművekben, de információkat is megtudhatunk a művészi alkotásokról.

 Hasonló kezdeményezést indított el a Ludwig Múzeum is #Múzeumotthonról néven. Ahogy honlapjukon fogalmaznak, mivel a fizikai kapcsolat nem jöhet létre így új típusú képi távkapcsolatba kerülhetünk a művészettel.

A múzeum ugyan zárva tart, de online tartalmaikat egy helyen gyűjtötték össze az érdeklődőknek. A korábbi kiállításokhoz készült videó interjúk, tárlat bemutatók és a különböző gyűjteményekhez készült fejlesztő programokat is megtekinthetjük. Utóbbiak a vizuális élmény mellett az aktuális társadalmi, kulturális és médiajelenségek, és azok művészetre gyakorolt hatásának értelmezését célozzák meg.

Ezenfelül élő bejelentkezéseket és szobakoncerteket is láthatunk, és a Ludwig Múzeum szubjektív naplójába is bele olvashatunk, amelyből rengeteg izgalmas háttérinformációt tudhatunk meg.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: email

Ez most a legfrissebb

Ez is érdekelhet

Urbex kastély

Urbex jelentése: az meg micsoda?

Az urbex egy rövidítés, amit magyar és angol kiejtéssel egyaránt használnak, jelentése, urban exploration, azaz városi felfedezés

Retró magyar reklámok

A legjobb retró magyar reklámok

A reklámozás a marketing egy szelete. Van aki szereti, van aki ki nem állhatja, de el kell ismernünk: a reklámok a mindennapi életünk szerves részét képezik.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Bővebben...