Nemzeti Táncszínház zenei válogatása

Vajon milyen zenét hallgatnak a táncművészek?

A karantén időszakában egyre több kreatív ötlettel rukkolnak elő a színházak, operák és kulturális intézmények azért, hogy megpróbálják életben tartani a közösségi élményt. Egy ilyen kezdeményezést indított el a Nemzeti Táncszínház is, amely elindította zenei válogatását Spotify-on illetve online vetítéseit a Facebook oldalán.

A Nemzeti Táncszínház körülbelül negyven profi együttessel közreműködve hétről-hétre egy-egy zenei válogatást állít össze a sokszínűség jegyében, ami a táncelőadásokat is jellemzi. A különböző playlisteket nem csupán a táncosok és koreográfusok állítják össze, hanem a színház munkatársai is.  A népzenétől át a komolyzenéig mindenki megtalálja a kedvére valót, sőt még a legkisebbekre is gondoltak ugyanis gyermekdalokat is felvettek listájukra.

Ezenfelül lehetőség van podcastokra is feliratkozni, melyekben a táncvilág nagyjaival készítenek interjúkat, így hallgathatunk vissza különleges beszélgetéseket például Bozsik Yvette színházi rendezővel vagy épp Novák Ferenc koreográfussal. Azoknak sem kell elkeserednie, akik nem előfizetői az alkalmazásnak ugyanis a böngészőből is elérhetőek a dalválogatások és egyéb érdekességek.

Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója elmondta, hogy az NTSz ON elnevezésű program keretén belül, keddenként illetve csütörtökönként, a Nemzeti Táncszínház Facebook és YouTube oldalán felvételről nézhetünk vissza korábban rögzített táncelőadásokat a magyar táncélet méltán híres előadóinak tolmácsolásában.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: email

Ez most a legfrissebb

Ez is érdekelhet

Urbex kastély

Urbex jelentése: az meg micsoda?

Az urbex egy rövidítés, amit magyar és angol kiejtéssel egyaránt használnak, jelentése, urban exploration, azaz városi felfedezés

Sal Endre: Mi, magyarok a századelőn

Ki volt a magyar Rómeó és Júlia? Hogyan buktatta le egy fent felejtett álbajusz a bankrabló banditákat? Milyen szenzációs lélekvándorlás tartotta lázban a ’30-as években a magyarokat? Ki volt a mozi első áldozata?

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Bővebben...