Apró fotóalbum Budapestről – szívvel, lélekkel

Egy egészen egyedi kezdeményezést, vagy éppen szemléletet láthatunk a Bellibro újonnan megjelent könyve kapcsán. A Budapest Hearts címet viselő könyv ugyanis az eddig megszokottaktól eltérő módon prezentálja a fővárost: fotóalbumba foglalja azokat a rejtett részleteket, amelyek, ha nem járunk nyitott szemmel (szívvel), talán észrevétlenek maradnak. Az album Budapest zegzugaiban talált, vagy éppen a szemünk előtt éppencsak megbúvó “szíveket” mutatja be. Ezek az apró, a véletlen folytán szív formába bújt lábnyomok, fesetéknyomok, árnyékok a könyvet lapozva megmelengetik szívünket.  

budapestnek sok arca van.

ez a könyv is egyike.

az utcákon sétálva,

megláthatod a szeretet nyomait.

ott vannak a város szövetében.

add ezt a könyvet annak akit szeretsz,

vagy annak, aki budapestet szereti.

vagy csak úgy, magadnak.

keresd még a jeleket,

tárd ki a szíved

Mindenkinek mást jelent Budapest. Vannak akik egy szürke, poros városként gondolnak rá, és nem látják igazi szépségét. Akik viszont igen, azok minden lehetséges szemszögből kémlelik, kutatják, és minden nap új arcát fedezik fel. Jó érzés belátni egy kicsit a színfalak közé, elveszni a részletekben, észrevenni az észrevehetetlent. Ezek az apró kis jelek, részletek garantáltan közelebb hozzák az embert a várossal, és életet lehelnek a – gyakran szürkének tűnő – hétköznapokba.

A könyvet ajáljuk mindazoknak, akik szívvel-lélekkel gondolnak Budapestre. A közelgő Valentin napra is kitűnő ajándék, ha valami személyesebbet választanál az elcsépelt bonbon válogatás helyett! J

Akik szemüket lesütve sétálnak az utcákon, azoknak ajánljuk figyelmébe, hogy a Bellibro szívgyűjtésre hív mindenkit: Instagram és Facebook oldalukon várnak minden észrevett és lencsevégre kapott témához kacsolódó fotót, akár egy személyes történet kíséretében.

Sal Endre: Mi, magyarok a századelőn

Ki volt a magyar Rómeó és Júlia? Hogyan buktatta le egy fent felejtett álbajusz a bankrabló banditákat? Milyen szenzációs lélekvándorlás tartotta lázban a ’30-as években a magyarokat? Ki volt a mozi első áldozata?

Interjú Vall Petrával – Berlin calling

Imádjuk Petra frissességét, bensőséges, érzelmekkel és színekkel teli képeit. Színes rajzaiban hangulatokat, élményeket ragad meg, amelyekre bárki ráismer a saját életéből. Berlin kavalkádja és Budapest fényei jelentik számára a legfontosabb inspirációs forrást, szerencsére egyikből sincs hiány az életében.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Bővebben.