Klasszikus briós recept

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de most, hogy egyre hűvösebb kint az időjárás, sokkal szívesebben adom meg a módját a napi étkezéseknek. Szeretem lassabban elkészíteni a reggelimet, az ebédemet vagy épp a délutáni uzsonnámat. Pont így történt egyik vasárnap reggel, amikor eszembe jutott, hogy valamilyen klasszikus reggelit szeretnék készíteni. A választásom pedig a briósra esett.

A képen étel, fánk, asztal, ülő látható

Automatikusan generált leírás

Bár a briós pontos történetét homály borítja, több história is köthető hozzá, azonban szerencsére ez nem akadálya annak, hogy a reggeli forró csokoládénk vagy kávénk mellé elkészítsük.

Először a tejet melegítsük fel kb. 40 fokosra, majd tegyük bele az élesztőt, egy kis lisztet és a porcukor felét. Pihentessük kb. 10-15 percet.

Amíg pihen, a lisztet és a porcukrot szitáljuk át egy tálba. Ha eltelt a bő 10 perc, adjuk hozzá a kovászt a lisztes porcukros keverékhez, majd a tojást is, és addig gyúrjuk, amíg sima felületű tésztát kapunk. Amint megvagyunk, újabb 15 percre tegyük félre kelni.

A pihenés után mérjünk ki 6dkg-os gombócokat és sodorjuk ki őket, tetszés szerint tekerjük fel vagy fonjuk meg. A tetejüket kenjük le egész tojással, majd szórjunk rá kristálycukrot.

Végül hőlégkeveréses sütőben 180 fokon kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

Hasonló receptekért kövessétek a Tortamesék Facebook és Instagram oldalát.

A képen étel, banán, asztal, gyümölcs látható

Automatikusan generált leírás

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt

  • 2,5 dkg porcukor

  • 125 ml tej

  • 1 dkg élesztő

  • 1 db tojássárgája

Bódi Cynthia

Klasszikus briós recept

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de most, hogy egyre hűvösebb kint az időjárás, sokkal szívesebben adom meg a módját a napi étkezéseknek. Szeretem lassabban

Főétel
Boronkay Takáts Réka

Sushizz otthon!

Vannak azok az ételek, amelyekről azt gondoltam, hogy csak étteremben  juthatok hozzá. A sushi nem éppen a legolcsóbbak közé tartozik, de sajnos, vagy nem sajnos

Ugye milyen finom lett? 😋

Örülök, hogy elkészítetted a(z) Klasszikus briós recept receptet! Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is!
Facebook
Email
A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Bővebben.