Rotschild-lányok

Rotschild-lányok a Váci utcában (1965)

A 20. század közepén Európa-szerte híressé vált ruhatervező, Rotschild Klára egyedülálló érzékkel érte el, hogy a szocializmus alatt is magas színvonalon folytathassa a tervezést.

Alapanyagait Párizs nagy divatházaiból szerezte be az állami devizakeretből, és munkái alapját is a nyugati divatkultúra jelentette.

A magyarok leginkább tőle értesültek a francia divatvilágról, vendékörébe pedig olyan személyek tartoztak, mint az osztrák kancellár családja, Horthy István, Kádár János és Tito feleségei, Gábor Zsazsa, Halász Judit, Psota Irén, valamint ő készítette az egyiptomi király menyasszonyának menyasszonyi ruháját is.

A képen Rotschild Klára modell lányai, a híres Rotschild-lányok. Balról: Takács ZsuzsaKállai Kati, Patz Dóri, Pogány Klári, Fisch Zsuzsi, Gottesman Kati.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: email

Ez most a legfrissebb

Ez is érdekelhet

Westend-ház

Westend-ház az 1930-as években

A Nyugati tér az 1930-as évek alatt, a kép készítése idején még Berlini tér. Jobbra a Westend-ház, melyet elegáns szállónak

Szabadság-híd

A Ferenc József híd (1928)

A Szent Gellért térről fotózott Szabadság híd budai hídfője. Az 1896-ban épült hidat eredetileg az Osztrák-Magyar Monarchia uralkodójáról Ferenc József

Kéményseprő ház szobor

Kéményseprő-ház

A Palotenegyedben rendszeresen sétálóknak már bizonyára hozzászokott a szeme a díszes, szokatlan színekben pompázó, ám sokszor mégis romos épületek jelenlétéhez.

Graf Zeppelin Csepelen

Zeppelin léghajó Budapesten (1930)

A D-LZ 127 Graf Zeppelin megérkezik Csepelre, a Weiss Manfréd gyár repülőterére. A léghajó 136 alkalommal repülte át az Atlanti-óceánt,

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Bővebben...