Top 3+1 régiségbolt Budapesten: a város rejtett kincsei

Régiségboltok Budapesten, antikvitások

Az antikvitások és régiségek iránti kereslet meglepő fordulatot vett: egyre több ember érdeklődik a régmúlt tárgyi emlékei iránt. A hagyományos piacok, vásárok, de a webshopok áradata sem tudja kielégíteni a régiségekre vágyó kincskeresők igényeit.

Cikkünkben összegyűjtöttük a top 3+1 régiségboltot Budapesten, ahol érdemes lehet a polcok mélyén is kutakodni.

Antiklaedle régiségbolt

A Kosztolányi Dezső téren található Antiklaedle régiségbolt tulajdonképpen a legkülönfélébb porcelánok és étkészletek paradicsoma. Az üzlet kirakata is igen magával ragadó, de belépve még lenyűgözőbb világ várja az érdeklődőket. A régiségboltban a festményekből, asztalkákból, komódokból, elegáns evőeszközökből nincs hiány.

Az árukészlet folyamatosan frissül, amelyet az Antiklaedle régiségbolt közösségi média felületein is folyamatosan nyomon követhetünk, illetve az akciókról is azonnal értesülhetünk. Aki nem mindennapi ét- vagy kávés készletre vágyik, itt biztosan megtalálja az igazit!

Cím: 1114 Budapest, Kosztolányi Dezső tér 5.

Retrohungary

A Retrohungary 2019-ben nyitott meg, ahol az 50-es, 60-as, 70-es évek tárgyait gyűjtik és kínálják a retro dolgok szerelmeseinek. Az üzletet Sebők Judit és Borbély Tamás nyitotta meg, akik évek óta kutatják a múlt értékeit, és már több önálló kiállítást is rendeztek saját gyűjteményükből.

A Retrohungary nem csupán egy bolt, hanem egy igazi közösségi tér, ahol a téma és a tárgyak iránt érdeklődők találkozhatnak, beszélgethetnek és válogathatnak a tematikus kínálatból. Az üzletben megtalálhatóak a legkülönfélébb bútorok, ékszerek, porcelánok, kerámia tárgyak és még sok más csecsebecse is, amelyek mind a múltat idézik és történeteket mesélnek. A széles termékkínálatot mi sem mutatja jobban, hogy a retro társasjátékoktól kezdve a porcelán állatfigurákig szinte bármit megtalálhatunk náluk.

Cím: 1053, Kossuth Lajos utca 14. félemelet 2. szoba.

Corvin Antiques

A Corvin Plázától pár lépésnyire található Corvin Antiques régiségboltban a vásárlók nem csupán a tárgyakat, hanem hozzájuk a szakértelmet is megkapják. Az üzlet tulajdonosa szívesen osztja meg tudását az antikvitásokkal kapcsolatban, és segít az érdeklődőknek a választásban és a tárgyak történetének megismerésében. Ha keresgélés helyett inkább az otthon található értékeidet szeretnéd felbecsültetni a Corvin Antiquesban erre is lehetőség van. Továbbá a Herendi és Zsolnay porcelánok felfedezésén túl érdemes az üzlet saját kandallóját is megtekinteni.

Cím: 1082 Budapest, Üllői út 52/b.

Csók István Galéria és Antikvitás

A Csók István Galéria és Antikvitás az üzlet 1950-es megnyitóján is részt vevő, Csók István festőművészről kapta nevét. Kezdetben a kínálat jelentős részét a kortárs festmények és grafikák tették ki, majd egyre nagyobb hangsúlyt kaptak az antik műtárgyak és az ékszerek is. A régiségbolt ugyan 2011-ben elköltözött eredeti helyéről, de a termékek színvonala, a szakértelem és a kiszolgálás minősége mit sem változott. Sőt! 2020 óta új szintre emelték az értékesítést, így már az online térben, weboldalukon is böngészhetünk és házhozszállítással meg is vásárolhatjuk a legkülönfélébb antikvitásokat. Aki numizmatikai gyűjteményét bővítené vagy szeretne szert tenni egy egyedi elefántcsont műalkotásra, annak a Csók István Galériába mindenképp érdemes ellátogatnia!

Cím: 1052 Budapest, Váci utca 23.

Összességében tehát, ha szeretnél különleges, igazi értékeket képviselő tárgyakat vásárolni vagy egyszerűen csak elmerülnél az elmúlt évtizedek, évszázadok hangulatában, érdemes felkeresni az imént említett budapesti régiségboltokat. Találd meg te is a számodra legkivételesebb darabokat, amelyek a saját történetüket hordozzák, és amelyeket érdemes az utókornak is megőrizni!