Megújult tartalommal nyit újra a Közlekedési Múzeum időszaki kiállítása

Május 28-án, Ikarus buszokkal, ikonikus autókkal, legendás mozdonyokkal és reptéri tűzoltóautóval várja újból látogatóit Kőbányán az Északi Járműjavító, vagyis a megújuló Közlekedési Múzeum leendő otthona.

A múzeum által kiadott sajtóközleményből kiderül, hogy már a tavalyi időszakos kiállítás során is közel 30.000 látogató volt kíváncsi a Járműjavító épületére és a kiállított gyűjteményre, mely sikerre alapozva ezúttal kétszer nagyobb kiállítást rendeznek a szervezők.

Köszönhetően egy tavalyi kormánydöntésnek, jelentősen bővülhetett a múzeum gyűjteménye és felújítási és állagmegóvó restaurátori munkák is folytatódhattak, melynek eredményeképp látható lesz egy Ford T modell, egy felújított Ikarus busz, egy korábban még be nem mutatott DKW Meisterklasse gépkocsi, egy FOAM-2 Dragon reptéri tűzoltóautó, a Magyar Televízió Ikarus buszból kialakított közvetítőkocsija, egy ZIM gépkocsi, Volga és Pobeda gépjárművek, valamint egy MTB-82-es trolibusz és egy szovjet luxuslimuzin is.

A legendás Ikaros 55-ös „faros” autóbusz is megtekinthető lesz a kiállításon. Forrás: Közlekedési Múzeum

A Közlekedési Múzeum leendő helyszínén két kiállítás lesz látható egyetlen jeggyel.

A kiállítás bemutatja az új Közlekedési Múzeum legfrissebb látványterveit, valamint az építészeti tervezéssel párhuzamosan folyó gyűjteményfejlesztési, értékmentő munkát is – olvasható a közleményben.

A szeptember 30-ig megtekinthető kiállítás teljes ideje alatt múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, integrált múzeumi órákkal és rendezvényekkel készülnek a szervezők. Egyedi programsorozatként a Petőfi Irodalmi Múzeummal közös, Átszállás című, több állomásos előadásban muzeológusok, irodalomtörténészek és előadóművészek közreműködésével idézik fel a magyar tömegközlekedés történetét.

Borítókép: magyarmuzeumok.hu