Top 5+1 olasz étterem Budapesten, ahol tésztából nincs hiány

Az olasz pizzának nincs párja, de szerencsére nem kell Rómáig utaznunk, ha egy igazán paradicsomos, sajtos tésztacsodára vágyunk. Budapesten temérdek olasz étterem kínálja Itália különlegességeit, ezért összegyűjtöttük azokat az olasz éttermeket, amelyek autentikus fogásokkal várják a gasztronómia kedvelőit.

Íme a legjobb olasz éttermek Budapesten!

Bella di mamma

A Belli di Mamma étterem koncepciója Milánóban született meg. Az autentikus olasz recepteket minőségi alapanyagokból a hagyományok szerint, ám innovatív és fiatal módon keltik életre. Az étterem mottója, hogy

az odalátogató vendégekkel úgy bánnak, mint egy édesanya az ő “Belli di Mamma”-val, azaz mint a mama a fiaival.

A kiszolgálás szuper gyors, a nápolyi pizzák isteniek, a pisztáciás-karamellás panna cottát pedig vétek lenne kihagyni! Az itt készült pizzák minőségét mi sem ismeri el jobban, hogy Európa 50 legjobb pizzája között tartják számon.

Cím: 1072 Budapest, Akácfa u. 45.

További információ: https://bellidimamma.hu/home/

Ape Regina

A Podmaniczky utcában található Ape Regina á la carte kínálata mellett korlátlan étel-, és italfogyasztással is várja vendégeit. A belső enteriőr, a látványkonyha és az étterem hangulata az olasz életérzést adja át. A hely különlegessége, hogy széles tésztakínálatukat helyben, a saját tésztagyárukban készítik el, így a lehető legfrissebben kerül a vendégek elé. Akár egy egyszerű margheritára vagy egy különlegesebb pizzakülönlegességre vágysz, biztosan nem fogsz csalódni!

Cím: 1065 Budapest, Podmaniczky u. 18.

További információ: https://aperegina.hu/hu

Trattoria Pomo D’Oro

A belváros szívében található Trattoria Pomo D’Oro éttermet Gianni Annoni álmodta meg és hozta el nekünk Itália egy kis szeletét. A méltán híres ropogós, vékony tésztájú pizzáik fatüzelésű kemencében sülnek Tomasso pizzamester szakértelmével. Továbbá a véndégtérben készülő ételeknek nem csak a látványa, de az íze is maradandó élményt nyújt mindazoknak, akik betérnek egy finom ebédre vagy vacsorára. Finom borokból sincs hiány hiszen közel 150 féle olasz és 150 féle magyar borból választhatunk a vacsora mellé.

Cím: 1051 Budapest, Arany János u. 9.

További információ: https://pomodorobudapest.com/

La Fabbrica

A La Fabbrica a Bazilika közvetlen közelében nem csak a magyarok, de a turisták egyik legkedveltebb étterme is egyben. Az étlapon az igazi olasz ízek mellett különböző mediterrán fogásokat is találunk, így a felkínált menü mindenki igényeit maximálisan kielégíti. Az étterem belső terének kialakítása modern és elegáns, amely magában foglalja az olasz dizájnelemeket is. Fatüzeléses kemence gondoskodik a tökéletesen sült, ropogós és feltétekben gazdag pizza elkészüléséről. Tavasztól őszig pedig a Bazilikára néző teraszon fogyaszthatjuk el kedvenc frissítő citrusos canollinkat.

Cím: 1051 Budapest, Sas u 8.

További információ: https://www.lafabbricabp.com/

Da Mario

A Da Mario már több, mint egy évtizede látja vendégül az olasz konyha szerelmeseit. Az étterem életében a minőség az elsődleges, ezért kizárólag Olaszországból importált, eredetvédelem alatt álló termékekkel dolgoznak, hogy a hét minden napján a legfrissebb ételekkel szolgálhassanak. Azonban nem csak az alapanyagok, de a tulajdonosok is Olaszországból érkeztek, így a Da Marioba lépve a barátságos, meleg fogadtatás is garantált.

Cím: 1054 Budapest Vécsey u. 3

További információ: https://damario.hu/

Al Dente

Az Al Dente egy igazi kis családias hangulatú étterem a Krúdy utcában, amelyet a mediterrán életérzés jár át. Az apró helyiség mögött azonban hatalmas szaktudás és gasztronómia iránti szenvedély rejlik. A belső enteriőr nem feltétlen a legromantikusabb vacsorákhoz illik, inkább a szabadság és a lazaság jellemzi. Az étterem elismertségét mi sem bizonyítja jobban, hogy az Al Dente elnyerte Budapest egyik legautentikusabb olasz étterme címét. Egy laza antipasti tálra vagy minestrone levesre mindenképp megéri beugrani!

Cím: 1088 Budapest, Krúdy u 9.

További információ: https://www.facebook.com/aldenteristo/

Szerencsénkre Budapest bővelkedik az olasz éttermekben, de a valódi olasz ízekért érdemes kicsit keresgélni. Ha imádod a tésztát minden formában, ajánljuk, hogy próbáld ki a fent említett éttermek mindegyikét és döntsd el Te magad, hogy hol készítik a legínycsiklandóbb olasz fogásokat!