Felfedték a Nyugati pályaudvar felújított toronyépületét

Megújult Budapest egyik legjelentősebb épülete, a Nyugati pályaudvar. A MÁV hivatalos Facebook-oldala szerint elkészült a pályaudvar Nyugati tér felőli toronyépületének főhomlokzati szakasza, mely előtt elbontották a homlokzati állványt és a hosszú ideje éktelenkedő védőtetőt.

Az épület felújítása miatt az állványzat már évek óta elfedte a díszes homlokzatot. A MÁV közleménye szerint a körút felőli homlokzat teljes felújításon esett át a tetőtől egészen a járdaszintig. Budapest egyik legszebb középületének felújításán számos magasépítési szakember és több mint ötven restaurátor dolgozott azért, hogy az eredeti pompájában kerüljön helyreállításra és megőrzésre az utókor számára is.

A főhomlokzati torony a többi, már felújításon átesett épületrészekhez képest gazdagabban díszített díszműbádogos elemekkel készült. Részletgazdag kialakítású koronázópárkány keretezi a megújult, természetes palafedésű tetőt, melynek sarkain palmettaleveles pajzsdíszeket helyeztek el.

A felújítási munkák tovább folytatódnak és várhatóan az év végére a teljes torony felújítása elkészül a csarnok túloldalán lévő ikerpárjával együtt.