Beltéri programok Budapesten, ahol az eső nem akadály

beltéri programok Budapesten

Az időjárás sokszor nem kedvez a szabadidős tevékenységeknek, ezért cikkünkben összegyűjtöttünk 5 beltéri programlehetőséget Budapesten, amik rossz idő esetén sem fognak cserben hagyni!

Ha a pörgős mindennapok után minőségi szabadidőt szeretnél eltölteni a fővárosban és kipróbálnál néhány különlegesebb élményt a pároddal, a családoddal vagy akár egyedül, a következőket ajánljuk.

Szépművészeti Múzeum

A Szépművészeti Múzeum állandó és időszakos kiállításokkal várja látogatóit keddtől vasárnapig. Az ókori Egyiptomtól, a klasszikus ókoron át az európai és magyarországi művészetig különböző kultúrákat ismerhetünk meg a különböző történelmi időkből. A múzeumot önállóan is fel lehet fedezni, de akár tárlatvezetést is igénybe lehet venni.

Továbbá itt található a Fine Art Bistro, ami kávézóként és önkiszolgáló étteremként haladó gasztronómia élményt nyújt. Minőségi magyar alapanyagokból, mai technológiával készült italokat és ételeket kínál.

Az állandó és a jelenleg elérhető kiállításokról itt tájékozódhatsz:

https://www.szepmuveszeti.hu/kiallitasok/

Cím: 1146 Budapest, Dózsa György út 41.

Magyar Zene Háza

2021-ben nyitotta meg kapuit a Városligetben a Magyar Zene Háza, amely koncert helyszínként, múzeumként és oktatóközpontként is funkcionál. A különleges épület megcsodálása már önmagában is felér egy önálló programmal, azonban magas színvonalú zenei eseményeket, állandó és időszakos kiállításokat látogathatunk meg itt. A zeneimádóknak ez a budapesti beltéri program kihagyhatatlan lehetőséget biztosít, ugyanis az állandó kiállításban az egyetemes és a magyar zenetörténet rendkívül fontos szerepet kap.

Cím: 1146 Budapest, Olof Palme sétány 3.

A programnaptárról itt tájékozódhatsz:

https://zenehaza.hu/naptar

Most pedig következzen három aktívabb program!

Alkotás utca

A művészlelkeknek talán nem is lehetne felszabadítóbb szabadidős programot ajánlani az Alkotás utcánál. Ezen a helyen ecsetet ragadva több órás kikapcsolódásban lesz részed, amit eltölthetsz egymagadban, de akár párban is igazán szórakoztató élményt nyújt. Nem mellesleg a megfestett kép később otthonod dísze lehet. Szerencsére ez a workshop nem igényel semmiféle előképzettséget, elég ha rajongsz a művészetért, és szunnyad benned egy kis kreativitás.

Az Alkotás utca Budapesten a 6. kerületi Izabella utcában és a 13. kerületi Pannónia utcában látogatható, de a főváros mellett már Debrecenbe is elvitték az élményfestést.

Itt találod az aktuális eseményeket:

https://www.alkotasutca.hu/elmenyfestes

Csodák palotája

A Csodák Palotája Budapest egyik legnagyobb interaktív tudományos játéktere, illetve szórakoztató központja, ahol 5000 négyzetméteren találkozik egymással a szórakozás és a tudomány. Minden korosztály megtalálja a számára érdekes programokat, kísérleteket, érdekességeket, így kikapcsolódás közben úgy tanulhatunk, hogy azt szinte észre sem vesszük. Több, mint 250 tudományra hangolt játékot, 27 interaktív asztalt sőt még 4 szabadulószobát is felfedezhetünk a “CsoPá”-ba ellátogatva.

Itt mélyülhetsz el az attrakciókban:

https://www.csopa.hu/attrakciok

Szamos Csokoládé Múzeum

A Parlament közvetlen környezetében megtalálható Szamos Csokoládé Múzeum az édesszájúaknak mindenképp kiváló programlehetőség. Elképesztő csokoládé különlegességeket, marcipán szobrokat, sőt még egy 78 kilogrammos marcipán alkotást is megcsodálhatunk, amelyet a Szamos mesterei készítettek. A csokoládé készítés történelme mellett továbbá egy interaktív csokoládékészítő programon is részt vehetnek a látogatók, majd az elkészült egyedi édességet természetesen haza is lehet vinni szuvenírként.

Érdemes időben lefoglalni a jegyeket, ugyanis a hétvégente nyitvatartó múzeum iránt igen nagy az érdeklődés:

https://csokolademuzeum.hu/kurzusok.html

A jól bevált helyett valami új 

Természetesen a jó öreg mozi, bowling és biliárd sem rossz szabadidős megoldás, azonban  fent említett budapesti beltéri programokat is érdemes legalább egyszer kipróbálni, ha minőségi időt szeretnél eltölteni a barátokkal vagy a családdal.

Ha az időjárás közbeszól, de szívesen kimozdulnál és aktívan töltenéd szabadidődet, akkor programlistánkból bátran válogathatsz kedvedre. Oszd meg ismerőseiddel is ezt a cikket, hogy ők is megtervezhessék a hétvégi programot!