Arany Díjat nyert a MOME Campus a rangos A’Design Award nemzetközi design versenyen

Az A’Design Award-on, azaz a világ egyik legrangosabb design versenyén nyert Arany Díjat „Építészet, épület- és szerkezettervezés” kategóriában a 3H Építésziroda által tervezett MOME Campus épületegyüttese.

MOME UP épület, forrás: A’Design Award

“Fő célunk a tervezéskor olyan munkakörnyezet megteremtése volt, amely forradalmasítja a 21. századi művészeti oktatást. A cél elérése érdekében az építészek kéz a kézben dolgoztak az egyetem munkatársaival, így jöttek létre azok a különböző használatokra szabható, átalakítható terek, amelyek ösztönzik, stimulálják a kreatív tevékenységeket. Míg a „Base” szint felfüggesztett szerkezete maximalizálja a különböző szintek használatának szabadságát, addig az „A” épület horizontális és vertikális átláthatósága interdiszciplináris párbeszédet ösztönöz, eközben pedig az „UP” épületrész egy folyamatosan változásban lévő felfedezhető teret biztosít.” – olvasható az A’Design Award oldalán.

MOME GROUND és UP épületek, forrás: A’Design Award

A 2019-ben átadott új campus ma már közel 15 ezer négyzetméteren szolgálja a hallgatókat. A rendkívűl modern és inspiráló épületeket több ütemben adták át. Elsőként 2016-ban a Technológiai Park új épülete, a MOME ONE készült el, amelyet 2018-ban a Műterem- és médiaház épülete, a MOME TWO követett.

MOME Campus, Forrás: A’Design Award

A most díjazott Zugligeti úti épületegyüttest 2019-ben adták át, amelynek tervezését az intézet névadójának, Moholy-Nagy Lászlónak innovatív és kreatív alkotói szemlélete inspirálta.

MOME BASE, fotó: Bujnovszky Tamás

Borítóképen: MOME UP, az Innovációs Központ, a Doktori Iskola és a Könyvtár épülete. Fotó: Bujnovszky Tamás