BP

A Kormány vállalja át a rakpartok fejlesztését

Megjelent a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának határozata, melynek értelmében a Kormány vállalja át a rakpartok fejlesztését a Fővárosi Önkormányzattól. Az előkészítési munkálatokat a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) valósítja meg a Kormány finanszírozásában.

Lombkorona-tanösvény épül a Normafán

A Hello Wood tervezői csapatának javaslata alapján a lombkoronasétány a Normafa természeti értékeinek védelmét hirdető tanösvénnyé válik. Élményt adó oktatópontokként hívják fel a figyelmet a klímaváltozás által veszélybe került őshonos fafajokra, mint a bükk, a kőris, a tölgy, a gyertyán, a hárs, a juhar és a vadcseresznye

Elkészült az átfogó vasútfejlesztési stratégia – BAVS2040

Jelentős fejlesztésen megy keresztül a budapesti vasút a következő két évtizedben, amely keretén belül fejlesztik a Déli körvasutat, új szerelvényekkel újítják meg az előregedő járműparkot, egységes jegyrendszert vezetnek be, elkészítik a Déli és Nyugati pályaudvarokat összekötő vasúti alagút megvalósíthatósági terveit, valamint összekapcsolják a csepeli-ráckevei héveket.

Szemben Nyugattal: Kelet

A Kelet kávézó eve onnan ered, hogy a Hadikba jártak a nyugatos írók és költők, a Kelet pedig vele szemben foglal helyet, így adta magát a névválasztás.

5 kevésbé ismert kirándulóhely Magyarországon

Ideális úti cél lehet a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert, mely Magyarország legfajgazdagabb tudományos élőnövény gyűjteménye, melyben 27 hektáron 13 ezer nővényfajt találunk. A varázslatos parkot egy csordogáló patak szeli át, a romantikus tavacskákat apró híd, sziget és műromok övezik

Visszaépítik a Nemzeti Levéltár tornyát

A kormány döntése alapján a Várkapitányság építi vissza a budai Várban a Magyar Nemzeti Levéltár épületének tornyát, valamint azt az épületszárnyat, amely az első világháborút követő időszakban nem készülhetett el.

Bruncholj Budán

Sorozatunkban olyan reggeliző helyeket mutatunk be, ahol szép környezetben, finom falatokkal indíthatjuk a napot.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Bővebben.